Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2017 15:37 - ВЪЛШЕБСТВОТО
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 1211 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.12.2017 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                                                                                                 „Вълшебствата никога не се случват на хора, които не вярват в тях.“

Роалд Дал (1916 — 1990) Писател                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    image

Помните ли как като дете бяхте изпълнени с възхита и удивление от живота? Той бе вълшебен и вълнуващ и дори най-малките неща бяха изключително интригуващи. Впечатляваше ви скрежът по стръкчетата трева, пърхането на пеперудата покрай вас или някое по-странно листо или камъче на земята.

Колко бяхте развълнувани, когато ви падна зъбчето — това означаваше, че ще ви посети Феята на зъбчетата и ще броите дните до вълшебната коледна нощ! Дори и да нямахте представа как Дядо Коледа успява да стигне до всяко дете за една нощ, той някак се справяше с тази непосилна задача и не ви подведе нито веднъж.

Северните елени можеха да летят, в градината имаше феи, домашните животни ви изглеждаха като хора, играчките имаха индивидуалност, мечтите се сбъдваха и можехте да докоснете звездите. Сърцето ви преливаше от радост, въображението ви не познаваше граници и вие вярвахте, че животът е вълшебство!

Мнозина от нас като деца са изпитвали силното, наситено чувство, че всичко е добро, че всеки ден обещава нови вълнения и приключения и че никога нищо не може да ви отнеме радостта от вълшебството на заобикалящия ви свят. С годините обаче сме се превърнали във възрастни и отговорностите, проблемите и трудностите са взели своя дан. Простили сме се с илюзиите; вълшебството, в което сме вярвали като деца, е избледняло и се е изгубило. Това е една от причините, поради които възрастните обичат да са около деца — тяхната компанията им помага отново, макар и само за миг, да се докоснат до това отминало чувство.

Искам да ви кажа, че вълшебството, в което някога вярвахте, е истинско; това, което не е вярно, е гледната точка на възрастните с разбити илюзии. Вълшебството на живота е _истинско_ — точно толкова, колкото и самите вие. Всъщност животът може да е далеч по-чуден, отколкото сте си представяли като дете; той може да спира дъха ви, да ви удивлява и вълнува много повече, отколкото досега. Ако знаете какво да направите, за да може вълшебството да се сбъдне, ще заживеете живота на мечтите си. Тогава няма да може да се начудите как изобщо сте могли да престанете да вярвате във вълшебството на живота!

Летящи елени може да не видите; _ще_ видите обаче неща, за които винаги сте мечтали — това, за което дълго сте копнели, внезапно ще се осъществява в реалността. Никога няма да разберете как точно са се стекли нещата, за да се сбъднат мечтите ви, защото вълшебството се случва в невидимия свят — а това е най-вълнуващото!

Готови ли сте отново да ви се случи вълшебство? Готови ли сте да се изпълвате всеки ден с трепет и възхита, както когато бяхте дете? Пригответе се за вълшебството!

Приключението ни започва преди две хиляди години, когато едно знание, способно да промени живота ви, бива скрито в свято писание…

Разкриването на една велика тайна

Следващите думи са от Евангелието на Матея в светите писания. Векове наред те са били обвити в мистицизъм, били са неразбирани и тълкувани неправилно от мнозина.

„Който има, нему ще се даде, и ще има изобилие. Който няма, от него ще се отнеме и това, което има.“

Трябва да си признаем, че на първо четене този текст изглежда несправедлив. Той сякаш твърди, че богатите ще стават още по-богати, а бедните — още по-бедни. Тук обаче има една тайна, която чака да бъде разбудена. Когато я разгадаете, пред вас ще се открие цял нов свят.

Отговорът, убягвал на мнозина през вековете, се крие в скритата дума: __благодарност__.

„Който има __благодарност__, нему ще се даде, и ще има изобилие. Който няма __благодарност__, от него ще се отнеме и това, което има.“

Откровението за тази скрита дума разкрива ясно значението на загадъчния текст. Изминали са две хиляди години от записването на тази мъдрост, но тя продължава да важи със същата сила и днес: ако не отделите време да изразите благодарността си, няма да получите нищо повече, като ще изгубите и това, което имате. Обещанието за вълшебството, което ще се случи заради благодарността, е в следните думи: _ако си благодарен, ще получиш повече, и то в изобилие_!

_Това е всеобщ закон_

Силата на благодарността е всеобщ закон, който управлява целия ви живот. Съгласно „закона за привличането“, на който е подчинена цялата енергия в нашата Вселена, подобните неща се привличат — като се започне от формирането на атома и се стигне до движението на планетите. Именно благодарение на закона на привличането клетките на всяко живо същество, както и на неживите тела в материалния свят, се държат заедно. Във вашия живот законът въздейства чрез мислите и чувствата ви, тъй като те също са енергия и каквото и да помислите, каквото и да почувствате, вие привличате още от същото към себе си.

Ако си кажете „Не харесвам работата си“, „Не ми стигат парите“, „Не мога да намеря идеалния си партньор“, „Не мога да си платя сметките“, „Май се разболявам“, „Той/тя не ме цени“, „Не се разбирам с родителите си“, „Имам проблеми с детето“, „Животът ми е пълна каша“ или „Бракът ми е пълен провал“, то по закон следва да привлечете още от тези преживявания.

Ако обаче си мислите за нещата, за които сте благодарни, като например „Обичам работата си“, „Семейството ми много ме подкрепя“, „Тази отпуска беше най-хубавата в живота ми“, „Днес се чувствам превъзходно“, „Никога досега не са ми връщали толкова голяма сума от данъци“, „Този уикенд си изкарахме страхотно със сина ми на къмпинга“ и сте изпълнени с искрена благодарност, законът на привличането повелява, че ще привлечете още такива неща в живота си. Точно както магнитът привлича метала, благодарността ви ще действа магнетично и колкото повече се изпълвате с нея, толкова повече изобилие ще привличате. Това е всеобщ закон! “            
                                image

 Ронда Бърн




Гласувай:
4



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78061
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930