Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 11:54 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 23
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2017 18:58


 

                                                      2.Да повярваме в таланта и
                                                          възможностите си за успех:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
image

     Бог ни е дарил както с духовни дарби, така и с естествени таланти с които можем успешно да творим. Ние притежаваме вродени наклонности към определени теми, а към други непроявяваме интерес. Има занимания, които ни носят удоволствие и други, които ни отегчават. Ние сме уникални като личност и тази неповторимост е нашият компас.
      Трябва да повярваме в себе си, да определим ценните си качества, силните си позиции и да преценим как можем да ги използваме. Задачата на всеки човек е да открие своята уникалност и възможността да я реализира. Тогава ще бъде изключително удоволствие да се определят собствените предпочитания и да знаем
, че всяко желание може да бъде осъществено.
      Нужна е увереност, че можем да бъдем най-доброто, а не най-лошото от себе си. Ако по този начин гледаме   към себе си и Божията творческа сила в нас, ще си създадем правилна представа, защото ние сме такива, каквито си се представяме.

     Живота е пълен с различни варианти за избор и възможности за самореализиране, като едновременно сътворяваме нещо за света. Джоузеф Камбъл е казал: ”Цялото ви същество разбира, че да следваш сърцето си е единствения начин да бъдеш, работиш и живееш в този свят, както и да му дадеш най-доброто, на което си способен.
    Съществува жизнен път, очакващ всеки от нас и ако веднъж стъпим на него, пред нас ще започнат да се отварят такива врати, които преди са били затворени и които никой друг, не би могъл да отвори.
      Да правим това, което обичаме със страст и въодушевление, като се доверим на инстинктите си. Да творим в нашето време означава да се променим, учим и постоянно да преоткриваме себе си. Да прескочим границите на възможното, да погледнем отвъд видимото и допустимото, зад предела на човешките възможности и да се облегнем на Божествения разум.

       ”Блажен този човек, който ме слуша, който бди всеки ден при моите порти и чака при стълбовете на вратата ми”(Притчи8:34). Божието присъствие напоява нашите таланти и дарби, така както нищо друго не би го направило. В Него те се хранят и развиват, така че всеки би изпаднал в изумление. До каквото и да се докоснем то ще се превърне в успех. Това е нашето обещано наследство, нашата сила.

         Поради ежедневното взиране в нашата реалност, губим представа на какво сме способни в действителност, а пътят за успех е ясно очертан и ни чака. Море от възможности само чакат да се докоснем до тях и когато ги докоснем получаваме увереност  в проявената Божествена изява.
Покъртително е колко много хора нямат вяра в себе си в Божията сила да твори чрез нас. Колко много животи са снижени до ниво на оцеляване, а това не е нужно на никой. Успелите хора имат свръхестествена способност да изпълняват задачите си бързо и ефикасно. Не само от време на време, а системно и редовно.           Те знаят как да работят разумно. Това е една от причините да бъдат толкова успешни. Творчеството, изкуството, вдъхновеното проявление на талантите и дарбите остават вечни.
Времето прекарано в Божието присъствие ни дава възможност да отпуснем мускулите си, да си отпочинем, да дадем почивка на мозъка си и да отстраним емоциите си. Когато сме отпуснати, ние даваме възможност на творческите си идеи да излязат на повърхността и да напомнят за себе си.
         В състояние на бездействие нашият творчески ум работи интензивно. В период на отпускане в главата ни идват блестящи и свежи идеи. Да пиеш от извора на живота и да се откъснеш от всичко, помага много повече за раждане на новаторство, отколкото непрекъснатата съсредоточеност в ежедневните дела. Най-важно е да се намери баланса между ползотворна почивка и работа.



image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77360
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031