Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2016 13:11 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 14
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2017 12:43


 
                                               2.КУЛТУРАТА НА ДУХА:


image

   Църквата е призована да води човека към Божествения живот, като се задълбочава чрез откриване на Божиите тайни. За да може човек да търси все повече и отива все по-надълбоко, неизучава а преживява  духовната реалност. Докато един ден достигне всичко което Бог знае.

   ”Бездна призовава бездна с шума на Твоите водопади; всички Твои вълни и развълнувани води преминаха над мен;(Пс.42:7) Неизмеримата безкрайност на нашата душа се свързва с и бива залята от Божествената култура. Културата на духа води човека именно към невижданото и нечуваното. Когато влезем в безвремието и се отдадем на свободата ние ще усетим, че сме себе си. Загубени в Божието присъствие, намираме себе си. Свободата е безусловна любов, пропиваща абсолютната тишина. Чувстваш се приет, разбран и  сигурен и в същото време се усещаш, че си привлечен да търсиш, да създаваш, да твориш. Усещаш и непознатото, но то не те плаши, страхуваш се да спреш да търсиш, да се откажеш, копнееш за още. Безкрайност среща безкрайност. Заставаш изправен пред хилядите възможности, желаещ да опиташ и всичките ти сетива се изострят. Започваш да виждаш, сякаш досега си бил сляп, започваш да чуваш, сякаш никога не си чуваш нито един звук. ”Горнилото е за среброто и пещта за златото, а Господ изпитва сърцата(Притчи17:3).

   Изведнъж всички мимолетни желания които си имал, молитвите за които си се молил, стават безсмислени. Започваш да достигаш до корена на своите желания, до същината на своето сърце. Тогава разбираш какво искаш, какво в действителност те прави щастлив. Това не са нещата които си искал , когато си бомбардиран от реклами, повлиян от приятели, чужди желания или някакво съжаление. Това е момент на истината, в който разбираш кой си и какво наистина искаш.

   „А всички ние, с открито лице като в огледало, като гледаме Господнята слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Господния Дух”(IIКор.3:18).Започваш да виждаш себе си като в огледало, в което отражението си ти, а  не това което виждаш, защото Първоизточникът е Божията Слава. Усещаш че излъчваш енергия и светлина, но пак е отражение на абсолютната и съвършената. Но ти не си отделно от нея ти си нея, ти си част от Божията слава. Малка частица от светлината, която също може да отразява светлина, да отразяваш себе си.

   Въпреки че Отразяваме Господната Слава, ние изразяваме своята индивидуалност, творческата си сила. И когато се докоснем до друг обект, той също проявява своята индивидуалност. Така всички докоснали се до Господната Слава започваме да светим в различни нейни нюанси и цветове. И както  стените на святия град Йерусалим, са украсени със всякакви скъпоценни камъни, всеки блестящ със собствено сияние и блясък, така ние отразяваме Господната слава (Откр.21:19,20). Докоснати от Божията Слава  осъзнаваме, че сме изключително ценни и уникално създадени. Ние сме венецът на Божието творение. Започваме истински да оценяваме и обичаме себе си. А това е основата за любовта ни към Бога и другите хора.

   Най-големият подарък , който сме получили от Бог е нашата свободна воля. С нея сме покрити и защитени, като запазваме своята индивидуалност и особености като личности. От друга страна свободната воля, може да ни отделя от Божествения източник. Имаме право сами да вземаме решения и до голяма степен сами да определим бъдещето си. Ние сме създадени  свободни да замисляме и плануваме своите желания.

   ”Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади”(Прит.20:5).Свободната воля е безценен дар от Бога, понеже ни позволява да Го обичаме, не защото трябва, а  защото искаме. Човек може да се приближава към Бога и може да се затваря  за Него дотогава, докато може да избира. Човек е окончателно обречен, само тогава, когато загуби способността да избира. Човешкия живот става вечен, когато Бог обяви пред вселената, че човек  окончателно е взел решение да живее свързан с Източника на сила. Тези, които затварят завинаги вратата за любящата сила на Бога, окончателно загубят желание за връзка с Него, да го познават и да станат като Него, тогава изгубват свободната си воля. 

image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77361
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031