Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 12:55 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 9
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2017 14:07


 

                                           Координатите на Бог - продължение


                                                         5.бЛАГОДАРНОСТ:
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
image

          Обикновено възприемаме благодарността, като признателни думи или действия в отговор на проявена от някого доброта. По този начин благодарността става автоматична реакция на всяка ситуация, която е за наша полза и често се изразява без съзнателно да виждаме множеството ползи от нея.Но ползите от благодарността са неимоверно повече от колкото можем да си представим. Тя притежава големи възстановителни сили. Да си благодарен за това, което вече притежаваш е ефикасен начин за освобождаване от чувството на загуба. Когато пренасочим вниманието си от негативните ситуации към нещата които са наред, ние променяме реалността, като задържаме и запазваме благословенията в нашия живот. Бог винаги ни дава още от това върху което се съсредоточаваме.”Защото на всеки, който има, ще се даде и той ще има в изобилие; а от този, който няма, от него ще се отнеме и това, което има”(Матей25:29).

          Можем да поддържаме нашата радост и щастие, когато мислим за минали събития и хора на които сме благодарни. Да си припомним  предишните благословения, които Бог е направил за нас ни помага да гледаме с надежда към бъдещето.Колкото по-голяма благодарност изпитваме към миналото, толкова по-щастливи сме в настоящето. Тогава лесно осъзнаваме, че всичко е тук за да ни благослови.

         Истинската благодарност и признателност на Божията любов към нас носи фантастичните резултати на ясното виждане.Започваме да осъзнаваме , че всичко което се случва в живота ни е за наше добро. Когато погледнем от духовна гледна точка получаваме съвършено различна картина за трудностите и изпитанията в нашия живот. Тогава мъката и болката се заместват с радостта и щастието.            Неможем да бъдем благодарни и нещастни едновременно. Благодарността е качество, което може много да допринесе за нашето благоденствие, тъй като е жизнено важен аспект на любовта. Колкото по-често изразяваме любяща благодарност към Бога за неговите дарове, толкова повече ще осъзнаваме неговата откликваща любов.Божествените закони на изобилието действат по-пълноценно в живота ни, когато забелязвам и ценим Източника на духовното и материално благословение. Благодарното сърце винаги се издига над земното съществуване и построява живота си на любовта, която трае вечно. Животът е дар, а благодарността е средството което го привлича. Благодарността е промяна в мисленето, потапяне в Божията любов и безусловно приемане на всичко съществуващо.

image



Тагове:   Бог,   вяра,   надежда,   благодарност,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77383
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031