Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2016 13:17 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 25
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.11.2017 18:53


 

                                         4.Ние сме заобиколени от изобилие:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
image

            Всеки човек избира, как да възприема заобикалящия го свят. Ако го възприема от всички възможни гледни точки, той ще обогати възможностите за реализиране. Изобилието от възможности ни позволява да преобразяваме всяко нещо към нещо още по-добро. Ако оценяваме достатъчно даденото ни изобилие, това ще ни помогне да живеем вечно един щастлив живот. Изобилието, богатството и благоуспяването са най-вече вътрешни състояния. Успехът, знанието и благоденствието на човека зависят от вътрешната връзка с Бога.                  Изобилието на живота ни се полага, като наше духовно наследство. Щом като човек осъзнае, кой е той в действителност и влезе във владение на своето духовно наследство, изобилието във всеки момент ще бъде на негово разположение. Дори и външната реалност да противоречи още твърде много на духовното богатство и обстоятелствата да ни изглеждат много трудни, чрез убеждение в изобилието се издигаме над тях и ги променяме.                                    Нищо неможе да ни помогне ако постоянно мислим за ограничения и липса. Обстоятелствата се противопоставят на човек, така както, той очаква да го направят. Трябва да уважаваме себе си, защото сме една от силите, които Бог използва за своята върховна цел. За да можем изцяло да се възползваме от изобилието, трябва да се предадем на Бога, който е нашия пътеводител.

    ”Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави”(Матей6:34). Когато желаем, любов, мир, чистота, справедливост, сила и решителност, изобилието ще ги последва толкова бързо, колкото позволим на личността си да го придобие. Търсене на царството означава постигане на състояние на мир покой в мислите, за да можем да поемем притока на Божествена мъдрост. Когато човек влезе в хармония със Създателя той се издига в Божието царство, защото това е състояние, а не място. За да преуспява човек, любовта, емоцията и чувствата, трябва да се контролират от волята. Когато човек е в състояние на хармония и покой, той позволява да се приеме притока на мъдрост, която води до развитие.

   Като християни ние вярваме, че този свят ще премине и очакваме ново небе и нова земя. Това не бива да ни пречи да донесем Божието царство на всяко място по света днес, за да може Божията воля да се изпълни на земята така, както е на небето. Всеки от нас трябва да види себе си като канал за изобилие и спасени за народите. Изобилието се постига с даване, без притеснение и страх от липса и бедност. Получаването води до даване, а даването до получаване. Какъвто вид е твоето даване от същия вид и ще получиш. Ако даваш време, ще получаваш време, ако даваш любов, ще получаваш любов, ако даваш уважение, ще получаваш уважение, ако даваш пари, ще получаваш пари.

   ”Давайте и ще ви се дава; добра мярка, натъпкана, стърсена, препълнена ще ви дават в пазухата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва”(Лука6:38). Когато култивираме истинско чувство на щедрост, произтичаща от собствената ни благодарност за всичко, което ние е дадено, ще проумеем, че даването е получаване и получаването е даване. Чувствителността към нуждите на другите е едно от най- благословените преживявания. Трудно е да се откажеш от егоизма си както и приемането на неограничената готовност да служиш на другите с любов.

    Когато живеем в изобилие, имаме постоянно всичко от което се нуждаем за да можем да творим и реализираме своите идеи, защото живота никога не свършва, а съществуват само надеждата, вярата и любовта. Живеем в изобилие, когато даваме когато ни искат и получаваме когато ни дават, споделяме благата и болките с другите хора. Днес живеем в ерата на сбъдващите се мечти, в която парите не се оказват пречка за този, който вярва и живее в изобилие. Богатството на света си проправя път до ръцете на праведния, за когото е било събирано, за да бъде използвано за целите на царството.[1]Ако винаги получаваме всичко от което имаме нужда, ние сме свързани с изобилието.

   Трябва да бъдем събирачи на красота и небесните послания да се изразяват чрез нас. Творческата личност е фокусирана в осъществяване на целта за която живее. Тя полага съзнателни усилия да вплете духовната мъдрост в своето ежедневно съществуване. Както е казал един известен мъдрец:”Мъдростта е привилегия на дълъг изминал път. Мъдростта е приложението на знанията от този път и само ако плодовете на знанието са добри, тогава може да се твърди, че индивидът е открил истинската същност на мъдростта.” Отдаден на духа, творецът излъчва енергията на безусловна любов и светлина с която изцелява света около себе си.

image


[1] Цолов, Пламен.Заветът на снабдяване.С.,”ЕМАТ”ООД,2001,с.128




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78162
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930