Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 14:12 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 22
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 2451 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 26.11.2017 19:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                         IV.Пълноценен живот:    1.Силата на мислите и чувствата:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      image

         Мисленето, което произлиза от сърцето е самото начало на нещата. Мислите и емоциите формират реалността около нас. Те отразяват съдържанието на нашият ум. Ако за известно време решим да наблюдаваме нашите мисли, ще открием,че те имат една и съща вибрационна структура, всяка мисъл привлича към себе си подобна като вибрация мисъл. По този начин мислите се навързват една след друга като верижка от вибрации с подобна честота.
Нашите мисли са превод на вибрацията ни. Колкото по-дълго време отделяме на дадена мисъл, толкова по-силна става тя. Върху всяко нещо, което се съсредоточим, ние го каним в нашата реалност. Нашите мисли, чрез своите вибрации сътворяват света около нас. Начина, по който живеем, нещата, които ни се случват, взаимоотношенията в живота ни са производни на нашите мисли и техен продукт. Човешката мисъл е свързана с жизненото електричество в живота.
Когато мислите са положителни те привличат жизнените сили към себе си.

      „Каквото човек мисли в сърцето си, такъв е и той” (Притчи23:7). Всяка мисъл, някога дребна и незначителна сега се е превърнала в твърдо убеждение, а твърдите убеждения винаги ще се проявяват в нашите преживявания. Ние създаваме живота си, чрез мислите, които избираме да приемем. Много е важно да се обучим да мислим правилно.Трябва да обмисляме целта на живота си и винаги да имаме пред себе си достойни намерения.

   ”Думите на устата ми и размишленията на сърцето ми нека бъдат угодни на Тебе, Господи, Канаро моя и избавителю мой!”(Пс.19:14). Единствената сигурност за всеки човек е правилното мислене.Човек трябва да развива търпението и да овладява мислите и чувствата си, защото неконтролираните мисли и неовладените чувства са разрушителни. Те са много опасни както за самия човек, така и за околните, понеже са като неовладените природни стихии.
    Мислите следват думите, но думите изразяват мислите. Думите имат огромна творческа сила, която по подобие на Бог ние също притежаваме. Чрез изречените думи, човек кове своето бъдеще.
   Бъдещето не е предопределено, но и нищо в него не настъпва случайно. Бъдещето е постоянно променящ се модел, податлив на мисълта, чувствата и действията  на хората. То не е някаква произволна и непроменима съдба, а действие на причините, които днес залагаме.

     Нашата действителност е създавана от мислите и убежденията ни. Нашето вероятно бъдеще се формира в зависимост от това, за което мислим и в което вярваме днес, то живее в нас. Ако променим своите мисли и убеждения, ще променим и своето бъдеще. При никакви обстоятелства нетрябва да си позволяваме да подхранваме зли мисли, защото така погубваме бъдещето си.
Подбуждани от правилни мисли можем да излезем от най-опасните житейски ситуации. Чрез правилните представи и мисли ние получаваме мъдрост, увеличава се нашият интелект и сила.

    Природата на чувствата е много променлива, защото винаги могат да изненадат човека. Чувствата са огромна сила и ако бъдат овладени, могат да извършат чудеса за самия човек и за света. Основно чувствата се разделят на две групи – положителни и отрицателни, съответно положителните имат по-високи вибрации, докато отрицателните , трептят с по-ниски.
Както е казал Айнщайн:”Нищо не се случва, докато нещо не помръдне”, нещата започват да се случват, когато чувствата ги заредят със сила. За да бъдем творци които изграждат Божието царство, трябва да се научим да контролираме лошите чувства така че те да се превърнат в положителни.

     Емоциите ни показват каква е връзката ни с Бог. Постепенно трябва да се освободим от нарастващото съпротивление на гнева, неувереността и всички негативни емоции. Когато обръщаме внимание на онова което чувстваме, лесно можем да разберем дали вървим в правилната посока за осъществяването на нашата цел. Емоциите са чудесна система за напътствие и когато внимаваме на тях ще можем да се насочваме към всичко което желаем.
     Извикването на положителните чувства гради истинския пълноценен живот. Точно както, Бог е създал света със силата на Своя Дух, посредством вибрационните честоти, и съзнателно планирани намерения, така ние продължаваме да творим със нашите съзнателни мисли и емоции.
Когато осъзнаваме собствените си чувства и ги излъчим целенасочено, тогава съзнателно творим нашата реалност. Изпълнени с положително очакване за промяната, без чувства на нетърпение, страх и несигурност, че не сме достойни да го получим.
    Да владеем чувствата си, означава никога повече да не сме жертва и да се страхуваме от нежелани неща които могат да нахлуят в живота ни. Ние трябва да осъзнаем безграничния съзнателен контрол, който имаме над собствения си живот.
    Докато не сме в състояние да контролираме чувствата си, ние не принадлежим на себе си. Чувствата са същността, нюанса и красотата на живота. Те са най-сложния механизъм, чрез който се развиваме и реализираме целите си, те са строителни материали. Ако човек обръща по-голямо внимание на чувствата и разбере, кое чувство внася определен нюанс и ако му харесва, може да го запомни и целенасочено да го използва. Целта се постига чрез перфектно усвояване на чувствата.

   Добрите чувствата са главният източник на добро настроение. С чисти чувства и мисли всички несгоди ще си отидат. Правилните мисли и чувства се вливат в правилно действие и в правилен начин на живот. 


image



Тагове:   бъдеще,   вибрация,   мисъл,   сила,   чувства,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Много точни мисли! Успехи!
21.06.2016 14:46
Нашата действителност е създавана от мислите и убежденията ни. Нашето вероятно бъдеще се формира в зависимост от това, за което мислим и в което вярваме днес, то живее в нас. Ако променим своите мисли и убеждения, ще променим и своето бъдеще.
цитирай
2. oia - Мисълта твори истинно, когато не е ...
22.06.2016 11:07
Мисълта твори истинно, когато не е обременена с емоции.
цитирай
3. krumbelosvet - Толкова разрушителни чувства и лоши мисли бяха внесени отвън,
22.06.2016 20:10
че още се давим в тях. Недялко Йорданов изпя "Господи, кой ни наказа с тая безумна омраза?" Да му кажем ли? Този, който го прави по цял свят. И светът стана кошмар. А уж добрите победиха и изчезна империята на злото...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78033
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930