Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2016 12:28 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 21
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2017 11:26


 

                                                    9.  МЪДРОСТТА НА ИЗБОРА


image

      Всеки един има вложена вътрешна интуиция, която ни подсказва копнежа и желанието на сърцето ни. Бог ни е дал право сами да градим живота си и да реализираме мечтите си. Всичко на този свят е възможно преди да направим избор. Всеки избор е правилен в границите на моралния закон. „Всичко на този свят може да бъде друго, но да има същия смисъл”е казал Тенеси Уилямс.   Въпреки, че няма опасност да сгрешим, ние се страхуваме да избираме, и с право, защото няма връщане назад. Ние живеем с последствията на нашите избори. Те влияят не само на бъдещето ни , но и на нашето минало. Изкупителната жертва на Исус донесе спасение не само да бъдещите поколения, но и на предходните.

     Интуицията е вътрешното усещане за правилен избор.Тя може да влияе на действията ни, ако сме открити към нея. Тя ни свързва с Бог и света като цяло и променя светоусещането ни.Да бъдеш воден от Бог, чрез интуицията си, означава да следваш своите наклонности,вместо да ги потискаш, да избираш дейности които харесваш. Бог ни води чрез чувството, че трябва да направим нещо,или имаме усещане, че нещо не е правилно, въпреки, че изглежда най-доброто.        Понякога чувстваме, че вършим нещо, без да знаем какво е то,или защо го правим, но винаги се оказва, че това е било в наша полза. Трябва да асоциираме това което усещаме с онова което сме придобили от опит, за да бъдем удовлетворени от избора си. Понякога ни се струва, че преди да решим да направим нещо, вече сме го направили. Повечето хора невлияят съществено на действителността, защото невярват че могат. Много е важно с какви очи гледаме на заобикалящия ни свят и причината животът им да е лишен от радост, щастие и удовлетвореност е защото не се фокусират точно върху тези неща. Те са приели манталитетът на жертва. Фокусирането трябва да има еднопосочност на мислите. Нетрябва да сме повърхностни, а целенасочени и устремени.

  Да вярваме, че ни е дадена сила с която можем да творим чудеса или да приемем, че нямаме избор и се предадем на обстоятелствата зависи само от нас. Нашите действия са отговорената молитва и реализираната вяра на нашите предци, а също така могат да бъдат и тяхно наказание. Винаги сме си мислили, че получаваме благословение или проклятие в зависимост от покорството на предишните поколения, понеже сме техни наследници. Но ние избираме дали ще бъдем тяхното благословено наследство или ще изчезнем в историята, като несъществуващи. Евреи11 глава, говори за вярата на патриарсите, които видяха бъдещето, тяхното обещано наследство. Те също така видяха и миналото:

    „С вяра разбраха, че световете са били създадени с Божието слово, така че видимото не става от видими неща”(Евр.11:3). Тяхната вяра излизаше извън времето и пространството и твореше един нов свят в който можеш да бъдеш това което поискаш(Евр.11:10). Всичко е свързано чрез Божието слово и всичко се случва тук и сега. Всеки един от нас избира, дали ще бъде наследник на Аврам, дали ще се протегне към него със същата вяра за да се свържат в една духовна връзка.

   Бог се свързва с нас посредством емоционалната природа на човека, това което бихме могли да наречем емоционално тяло. Обикновено ние усещаме този контакт, като гласа, който ни казва истината, интуиции, видения и сънища. „Картините са езика на Святия Дух” е казал Пол Йонги Чо. Бог се наслаждава да комуникира с хората си, за това трябва да увеличим способността си да чуваме това, което Той ни казва.Не винаги ще схванем веднага сънищата си, но ние ще отключим по-голямо ниво на откровение за Божиите цели в нашия живот ако отделим достатъчно време, за да разпознаем Божията комуникация чрез сънища и видения. Бог никога не се натрапва. Когато Го помолим за помощ, я предоставя,но само в рамките на система от основни насоки. Тези основни насоки гарантират, че няма да се намеси в избора или съдбата на човека. Както е казал велик мъдрец:”Нение  позволено да избираме рамката на съдбата си, но това което слагаме в нея си е наше.”


image



Тагове:   щастие,   вяра,   интуиция,   радост,   избор,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78005
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930