Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2016 14:42 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 20
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2017 11:29


 
                                                                8. БОЦИЯТА ВОЛЯ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
image

     Няма подробен план на небето за всеки човек. Няма съвършена воля за всеки, която обхваща всяко решение, което той взема.Божията воля е човек да властва над себе си.Бог е наш Господар, но няма предвид пряко да властва над нашата личност. Много хора живеят с илюзията, че ако пропуснат Божията воля ще отидат на много лошо място. Бог ни води към себеуправление и подчинение на духовната ни същност.

 ”Плодът на духа е себеобуздание”(Гал.5:22,23).Оригиналното значение на „себеобуздание” е самоконтрол.Той е способността да опознаем и да разберем себе се в най-голяма дълбочина. Да осъзнаем какви възможности имаме и внимателно да ги организираме и развием. Самоконтролът е следствие на упорити тренировки, чрез които се променяме, като често, тези промени са драматични. Като развиваме нашите способности ще преоткрием себе си на едно дълбоко интимно ниво. Възможността да направим всичко това и да продължим напред е само наш избор.

Интуицията на духа изразява Божията воля. Духът ръководи цялото ни естество чрез Божията воля. Изразът Божията воля се използва в четири различни смисъла в Библията:

1.    Божията вечна воля. Тя изразява Неговата главна цел и намерение. Тя е тази, която управлява всички Негови действия. Бог има цел, поради която върши това, което върши, включително сътворяването на света и изкуплението.

2.    Божията суверенна воля. Бог е създал света по своя собствена и свободна воля в съответствие със своя вечен и премъдър замисъл. Нищо неможе нито да се роди, нито да престане да съществува без Божията суверенна воля. Вечния замисъл на Бог е скрит за нас хората. Ние можем да узнаем от части Суверенната Му воля, ако Той реши да ни я разкрие по свръхестествен начин.

3.    Божията морална воля. Това е Неговото голямо желание за моралното поведение на човека. С една дума може да се опише като любов. Тя е една и съща за всеки човек и е ясно разкрита в Библията. Моралния закон е написан в сърцата и ума ни, чрез любовта, която ръководи всичко, което правим. Това са нашите духовни инстинкти и импулси.

 4.    Божията воля при разпределяне на дарбите и призванията. На всеки са дадени духовни дарби по Божията воля за изграждане на Христовото тяло.(IКор.12:7)[1] Всички имаме потенциала на дарбите заложен ни от самия Бог. В различни етапи от нашия живот ние се свързваме с неговата воля и определена дарба се проявява за да се изгражда църквата.

   В Библията  Божията воля никога не се отнася до специфичен, индивидуален план, който е различен при всеки човек. Всеки ден ние вземаме безброй много решения. Бог ни е дал право на избор, стига да не нарушаваме Неговата морална воля, ние не съгрешаваме. В това се състои красотата на света. Не всички искаме едни и същи неща. Ние сме различни и желанията ни са различни. Някой избори могат да са по-мъдри от други. Трябва да погледнем на съществуващата действителност по съвсем различен начин, така, че да видим истината отвъд това, което гледаме. В Битие 1:16,17 ни се дава много хубав пример за избора който Бог ни е предоставил.

    „И Господ Бог заповяда на човека, казвайки:От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото на познаване доброто и злото, да не ядеш от него;” Адам може свободно да избира между всички дървета в градината, освен едно, според неговите желания и вкус, без никакви ограничения. Бог не иска ние да сме деца на които постоянно трябва да им казва за всяко нещо какво да правят. Той очаква от нас да проявяваме своето творчество и въображение и да вземаме мъдри решения.


image


[1] Виола, Франк. Преосмисляне на Божията воля. http://g12tfm.eu/Knigi%20-%20TFM/godswill.pdf




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77365
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031