Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2016 12:51 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 16
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2017 11:43


 
                                            4.СЪЗНАТЕЛНО ПЛАНИРАНЕ:


image

         В първите глави на Битие Бог създаде света, като даде най - яркия пример за съзидателно творчество. Доста често използваните фрази са „Бог каза”, „Бог нарече”и „Бог създаде”. Сътворението на света от Бог,беше съзнателно планирано до най-малката подробност , преди да бъде създаден. Исус Христос имаше ясно определен план за действие на тази земя и не се остави на случайността. Неговото раждане, живот и смърт, бяха пророкувани от векове. Също така Неговите посещения в различни градове и области също бяха планирани. Във всеки момент Той знаеше къде се намира и къде иска да стигне.

         Съзнателното планиране е нашето решение какво точно да бъде включено в творението. Но ние не решаваме сами , нашето водителство идва от Бог. Концентрирането във всеки един детайл е много важно, това определя характера на твореца. Някой би попитал, защо чак толкова. Доколко силно искаш да участваш в творението? Първото нещо, което трябва да направим е да определим кои са най-важните неща за нашия живот и кои от тях са най-ценни, тези без които неможем да живеем. Второ трябва да определим дългосрочните и краткосрочните си цели и да съобразим дейностите си с тях.

Ежедневното и системно планиране осигурява повече време и увеличава съсредоточеността върху целта. Планирането ни носи важна информация за предстоящите задачи и тяхното изпълнение.Това променя представата ни за самите себе си и ни помага да ценим нашата дейност. Създаването на подробен план за всеки фрагмент изисква повечето време отколкото самото творчество. Да решим какво всъщност искаме може да отнеме доста дълго време. Някой хора се отказват още тук. Те немогат да решат какво искат и променят мнението си всеки ден. Да постигнем  желаната цел е в резултат на здрав труд. Изисква време и усилена работа. В молитва и потапяне в Божието присъствие, се изпълваме със знание. Всички ние сме уникални и ако изгубим контрол върху живота си, ще загубим себе си, нашите възгледи и мечти. Целта е нещо, което искаме да постигнем в нашия живот. Но ако не направим конкретни стъпки за нейното постигане, тя ще си остане само една мечта. За това подробният план е толкова необходим. Когато, приключим с него,  преминаваме в самия процес на сътворяване.

Резултатите от планирането са осъзнаването на значението и мащаба на идеята, увеличаване на творческите възможности и поглед към отделните части и цялото в процеса.

image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78136
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930