Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 12:36 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 15
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2017 12:40


                                                                                                                                                                              
                                           3.ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТ:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

image 

   Ние сме създадени личности със творческо съзнание подчинено на Свободната воля. В личността е заложен потенциал за развитие, която притежава частица от Божествения Дух. Личността е уникална и нейни копия несъществуват. Тя е единственото нещо в човека, което може да се прибави към Бога.
Поради създадените условия за растеж, човек трябва сам да пожелае своята безсмъртност, да съхрани живота във вечността или да го изгуби.
Човек става свободен само, чрез своето растящо духовно развитие, което му позволява да навлиза в Духовния Свят. Когато достигнем до познание на Бог, можем да кажем, че имаме свободна воля.
   Ние придобиваме свобода, чрез приемане на Христовия живот в нас и откликваме на Неговата любов. Но човек е дотолкова свободен, доколкото е придобил разбиране и е развил връзката си с Бог, доколкото е познал истината и се е научил да мисли. Защото извън истината, свобода несъществува.   Бог внедрява в човешкия разум идеала за живота, установен и предопределен от Него жизнен път, но нито един човек не е задължен да приема този план. Бог по никакъв начин не оказва влияние на човешкия избор и решения, и Той винаги уважава решенията на човешката личност.

  Всичко което Бог може да направи за човека, може да бъде постигнато само с негово участие  и негово съгласие. Успехът на човек в постигане  на духовна святост, се определя от решенията целеустремеността и непоклатимата вяра. Тайната на спасението е скрита в човешкото желание да стане подобен на Бога.

   Света е такъв какъвто го виждаме днес поради нашата липса на отговорност за съзнателно творение. Материалната реалност представлява  съвкупност от информационни честоти получени от съзнателно наблюдение. Когато поемем отговорност, ние решаваме какво ще сътворим с нашия ум.
До каквото и да се докоснем с един непредубеден ум, ще стане ново за един свят скован в отживелите си представи. Защото, който мисли самостоятелно, той мисли и най-добре и с най-голяма полза за всички. Усилията на ума носи резултати съответни на характера на личността.Усъвършенстването на ума дава по-широк поглед за всичко и животът ни се разгръща в големи мащаби. Силния, смел и активен ум носи здраве и благоденствие.
    Да бъдеш буден, означава да забелязваш всичко, което става около теб, защото то не е случайно. Да можеш да живееш всеки един момент пълноценно живота си и да не изпускаш добрите неща, които ти предлага живота, да се научиш да се променяш и все-повече да разширяваш кръга на любовта си. Способността да се наслаждаваме на живота и да го изживеем най-добре е дар от Бога, който получаваме чрез истински взаимоотношения с Него.Тогава сме изпълнени с радост от това което вършим.

    Чрез достъпа до пълната информация, която имаме ние съзнателно избираме настоящата реалност.Този достъп се дава чрез молитва.По този начин ние участваме в творението, не сме само част от вече сътворената реалност. Не сме жертва на обстоятелствата, както много хора обичат да се изживяват.
Бог ни е дал сила вътре в нас да творим, да създаваме света чрез Неговата мъдрост и по Неговата воля. Достъпно е цялото негово знание и премъдрост, стига да имаме това желание. Бог ни е дал право на свободен избор, дал ни е свободна воля и сега чака ние да решим какви искаме да бъдем – жертви на обстоятелствата или творци, създавайки Божието царство.

image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 77993
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930