Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2016 12:58 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 6
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 1980 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2017 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                              Кординатите на Бог - продължение                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              2.ДА ПОИСКАШ С МОЛИТВА:                                                                                                                                                                                                                                      
image

      Молитвата е най-висшата дейност, на която хората са способни, връзката на човек с Бог, това е въздигане на ума към Бога. Тя е разговор, при който се получава благословения и сила от Бога. Молитвата е мисловна и словесна енергия, тя е в състояние да промени хода на събитията. Когато се молим се образува мощен поток от положителна биологична енергия, която се преобразува в електромагнитна. Тя е ефикасен метод за всеки човек, който иска да реализира земната си цел, заради която е дошъл на земята.

         Когато се потопим и се загубим в безкрайното море на Неговата неизмерима доброта и пребъдваме там твърди и непоклатими, ние сме изпълнили целта си в живота. Намерили сме смисъла на съществуването си. Този който оставя всичко, за да намери Бога, влиза в притежанието на вечните неща. Молитвата е връзката ни с духовния свят. Силата  на човек се определя от дълбочината на неговата молитва. Тя е сътрудничество с Бога и Той няма да стори нищо на земята без нея. Бог предава своята воля на хората и те на свой ред я изговарят обратно в молитва към Него. Планът се ражда в сърцето на Бог, преминава през хората и като ехо се връща обратно. Няма граници за това което искаме, единствената граница е нашия ум. Ако само можеш да си го представиш, можеш и да го имаш. Бог е създателят на вселената и нищо не е прекалено трудно за него(Ерем.32:17).

        Има две необходими условия за резултатна молитва, да поискаш и да повярваш. В евангелията откриваме хора, на които Христос изрично е наблягал, какво да поискат, въпреки че нуждите им са били добре изразени.(Марк10:46,52;Йоан5:6). Необходимо е молитвата да бъде конкретна, да е ясно изразяване на определено желание, а не неясна молба за благословение. Също така да продължаваме да искаме, докато получим.  Изисква се време, мисъл и себеизследване, за да  открием какво точно искаме.[1] Това за което се молим трябва да е  формулирано според очаквания резултат. Някой хора с години се молят за дадено нещо и неполучават резултат, защото си изграждат представа за точния начин на изпълнение на молитвата, ограничават Божията сила и възможност. Не е нужно да си представяш, как ще се случи, няма значение, представи си, че вече се е случило.

image


[1] Мъри,Андрю. С Христос в училището на молитвата. С.,Нов човек,2012,с.53



Тагове:   Бог,   молитва,   вяра,   сила,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Бях единодушен с постинга,
08.05.2016 09:42
докато засягаше молитвата по принцип. Но, молитва с конкретни искания, не противоречи ли на Господната молитва? "А вие се молете така" (нали с тия думи ни я препоръчва сам Исус). Като че не се препоръчват други варианти. Когато сам съм си измислял думи за молитва, винаги после съм се питал, не уча ли Бога какво да прави? "Дай ми точно това" - а откъде знам, и по-добре от Бога ли знам, какво НАИСТИНА ми е нужно? А ако някой друг поиска обратното?
цитирай
2. linden - Целта на молитвата е разговор с Б...
08.05.2016 13:39
Целта на молитвата е разговор с Бога. Когато разговаряш с някой не говориш научени фрази.Понякога може и да бъркаме в изказването и формулирането на думите,но най- важното е искреността в сърцето и чувството, което изразяваш.Искрената молитва е много по-силна от всякакви красноречиви изречения. С молитвата "Отче наш", Исус ни даде примерна молитва, но незначи че само с нея трябва да се молим.
цитирай
3. krumbelosvet - Разбирам, Линден,
21.05.2016 09:34
Бог не е дребнав и сигурно ще погледне благосклонно на всяка молитва от открито и честно сърце, особено ако носи и любов.
Но един мъж на възраст като мене, чувства неудобство да не е логичен и осторожен. А Господната молитва е предшествана от отричане на многословните молитви, защото "Бог знае от какво имате нужда". Може да се мисли, че "Отче наш" е примерна молитва, но на мене по-скоро ми се струва задължителна. Даже да е примерна обаче, тя дава пример ДА НЕ ИСКАМЕ НИЩО СПЕЦИФИЧНО НАШЕ И ЛИЧНО. Забелязали ли сте парадокса, че Исус Казва "А ТИ (единствено число) се заключи във вътрешната си стая", в смисъл да не се молиш публично и показно като фарисеите, но молитвата започва с "Отче НАШ" в множествено число, т.е. това е молитва за ВСИЧКИ божии чеда, а такива са ВСИЧКИ хора, даже обладаните от сатаната ("но избави ни от лукавия").
Спирам до тук, защото за тая молитва може да се говори безкрай. Смятам я за шедьовър на КОНЦЕНТРИРАНА информация, простете за научния термин. За една жена, особено ако е млада, това може да звучи кощунствено, но Христос е мъж, колкото и високо да цени и обича жените.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78036
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930