Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 12:54 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 5
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2017 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                                                                                                                                          Координатите на Бог - продължение
                                                                                                                                                                                II. ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ:  1.БОЖЕСТВЕНО ОТКРОВЕНИЕ:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
image

               Ние получаваме информация от абсолютното знание на Бог, чрез молитва, сънища, видения, интуиция, вътрешен глас, това е Божественото откровение. Хората имат вродена способност да откликват на Божествено откровение и да го възприемат. В него има непостижими за човешкия ум тайни, затова го приемаме чрез вяра, за да си обясним неприемливи и трудни за проумяване въпроси. В практическия живот ние си служим с много неща, без да знаем същността им и причините за действията им. Неможем да разберем електричеството, обаче всеки знае, какво голямо приложение има в нашия живот и го използва.

         Библията е изпълнена с призива:”Слушай Господ”, което означава потапяне в потока на пълното знание. Няма мярка за това, какво количество ще приемеш, това зависи, колко можеш да понесеш. Това не е само някакво знание, а пълно изживяване на дадена духовна реалност, много по-истинско и живо от нашето ежедневие. За това е необходимо психически да се включим в нея и да живеем в синхрон  със нея. Библията го нарича влизане в Божието присъствие. Когато Божията слава те покрие и сърцето ти се изпълни с Неговия мир, ти ставаш толкова сигурен в това, което трябва да извършиш, че никой неможе да ти противоречи. В това състояние ние заемаме една неутрална позиция на страничен  наблюдател, изживяваме събитията гледайки отстрани. Това е точката в която небето и земята се събират. Павел го нарича изстъпление.

 Гръцката дума използвана от него е ekstasis, което идва от existemi – изменено съзнание, променен ум, състояние  на  транс.[1] По този начин човек може да получи информация за бъдещето и да поправи възможни негативни последствия от събития, които още не са се случили, но могат да настъпят. Когато сънуваме нещо лошо, което се случва с нас или наш близък, това ни предупреждава за предстояща опасност. Ако не вземем под внимание предупреждението, нежеланото събитие е напълно възможно да се случи, понеже ние сме се оставили по течението и приемаме всичко за даденост без да мислим, че можем да го променим. Промяната е напълно възможна, ако започнем да се молим с искрена вяра, опасността и нейните последствия да не се случат.Тогава вземаме контрол над обстоятелствата и променяме посоката на събитията.

  Йосиф   сънуваше сънища и можеше да ги тълкува, при което беше много полезен на Египет и на своето семейство.Чрез сънищата и виденията, Бог може да ни даде зрителен образ, на това  което е най-доброто за нас и към което да се стремим. Но ако ние не направим нищо, красивата мечта ще ни подмине. Ако приемем съновидението и искрено го пожелаем и не спираме да го изискваме в молитва, то непременно ще се случи. Виденията са трансформираната действителност, такава каквато, информационното поле на Бога ни показва. Бог ни е дал тази способност за да бъдат обединени всички възможности на душата, заедно със сензорните усещания на тялото и мозъка в едно съзвучие, за да бъдат постигнати желаните цели.

   Откровението трябва да съдържа белезите за Божественост. В него нетрябва да има нещо недостойно за Бога, от него трябва да лъха Божествена мъдрост, святост и любов към хората. Ако човек пази разума и съвестта си чисти, те винаги ще бъдат критерий за разпознаване на истината от лъжата, понеже са заложени в човека от Бога. За да развием интуицията си, трябва да храним ума си с добра информация. Нашите умения, знание и опит определят потенциалната ефективност на нашата интуиция. Умът има нужда да се развива, като получава положително знание, както и да си почива.

    Бог ни посочва желаната посока и чрез знаци. В определен момент, обстоятелствата около нас изглеждат напълно безнадеждни и няма никакъв изглед да постигнем желаната цел. Тогава   Бог ни дава знак, като например да чуем случайно някой разговор, който да ни вдъхне вяра и надежда. Бог заведе Гедеон във вражеския лагер за да чуе, какво мисли в действителност, врагът му за него.”След като Гедеон пристигна в стана, чу как един човек разказваше сън на другаря си:Сънувах един сън и видях пита от ечемичен хляб, която се търкаляше в мадиамския стан. Изтъркаля се до шатъра и го удари, а той падна; и го прекатури така, че шатърът се сгромоляса. Другарят му отговори:Това не е нищо друго, освен меча на Гедеон, Йоасовия син, израелтянина; Бог предаде в ръката му Мадиам и цялото ни множество”(Съдии7:13,14). След като получим такъв насърчителен и окуражаващ знак, трябва да се държим фокусирани върху него, въпреки негативните обстоятелства. Да приемем,че това вече е реалност и се е случило. Да отклоняваме всички мисли, чувства и думи на страх и съмнения и много скоро победата  ще се прояви в живота ни. Ако изгубим посоката и сме объркани, ако се колебаем, дали сме на правилния път, ние можем да видим знаците, които Бог е поставил по този път и които ни носят успокоение.


[1] Strong, J. Strong`s Exhaustive Concordance. Grand Rapids, Baker Book House, 1890, p.30



Тагове:   Бог,   вяра,   мечти,   сънища,   ум,   слово,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78120
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930