Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2016 13:07 - КООРДИНАТИТЕ НА БОГ - 4
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2017 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                                                                                                                                            Координатите на Бог - продължение

                                                 4.ТАЙНАТА НА СЛОВОТО:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
image
  

         Божието Слово е звукова проекция на Неговата същност и оставя енергиен отпечатък в творението, като моделира и формира бъдещето. Чрез Божието слово беше създаден света. Звукът на словото е върховната същност и основата на цялата реалност, която по своята природа е духовна. Звукът се пренася през периодичните трептения на атомите. Така се създават звукови вълни, които преминават през въздуха. Когато Бог създаде света, Той поляризира Себе Си в Исус в дадена пресечна точка, която се превърна във физическо местоположение в пространството, а то поставя началото на процеса време. Божието слово е продължително действие, То продължава да отеква във времето. Когато „Бог казва”, в първите глави на битие, „да бъде”, словото му продължава да поддържа вече сътвореното и да твори нови светове(Йоан5:17).

    Вселената се разширява навън от една единствена точка, с феноменален дъх от енергия. Но как чистата енергия която е заляла света се е превърнала в материя? Материята и енергията са равнозначни понятия и те се намират в състояние на непрекъснат вълнов обмен, така че в основата на материята има вибрационни вълни. Съгласно известното уравнение на Алберт Айнщайн, енергията е равна на масата, умножена по квадрата на скоростта на светлината.Така, материята всъщност е израз на тази форма на енергия която е известна като атомна енергия. Основното естество на материята е силата. Това се нарича универсален закон. Той се потвърждава от научните факти и е в основата на християнското учение. Този закон е подсказан много отдавна;

         „Бог…в края на тези дни, говори на нас чрез Сина, когото постави наследник на всичко, чрез когото и направи световете, Който е сияние на Неговата слава и съвършен образ на неговото лице и Който държи всичко, чрез Своето могъщо слово..”(Евр.1:2,3)Всичко се държи заедно чрез енергия или мощ, която поддържа невероятните движения и сили, свързани с различните субатомни частици. Това е закона за съзидателното творчество и изобилието. Всяка абстрактна идея, може да се материализира, защото съзнанието притежава неограничена сила.[1] Този непрестанен поток, който непрекъснато тече и се променя в библията е наречен словото – Логос.

    Материята не е нещо просто по своята природа, а е съставена от взаимодействието на няколко сили, докато те действат заедно материята съществува, прекъсне ли се взаимодействието им, материята престава да съществува, а вместо нея остават само съставящите я сили. Те  са чисти понятия и прости представи на ума. Нито една не е материална, а става такава в съчетание с другите сили. Когато материята се разцепи, произвежда голямо количество енергия. При сътворението се случва точно обратното. Концентрираната енергия, чрез вибрационния поток образува материята. В основата на сътворението лежи единна вибрационна честота, способна да пренася нашите емоции и да твори реалността. Всичко се движи, нищо не се намира в покой. Енергията и материята са само проявления на вибрации с различна честота. Всяка мисъл, всяко чувство, всяко желание и воля излъчват вибрации с различна честота и така намират проявление на своята сила и на съдържанието си, като образуват едно индивидуално и неповторимо цяло.

  Словото не е просто звуково изражение на мисълта, а количество енергия, благодарение на която се наблюдава въздействие. Това е Божията творческа сила, която определя и изразява формата на проявлението. Словото на Бог е звуковата вибрация, която е в основата на всяко съществуване. Словото е продължение на Божията индивидуалност и всеки трябва да се вслушва в Него(Пс.103:20). То е вечно и веднъж произнесено, не може да не бъде изпълнено(Ис.55:11). Църковният писател Климент Александрийски често използва термина Логос с Божия план и Божията съзидателна сила. За да характеризира Логоса, той употребява много думи, като Премъдрост, Знание, Истина, Идея и Мисъл Божия. Той е кръг на всички обединени в Него сили, затова е Алфа и Омега.

   Раждането на словото е процес, който вечно продължава, вечно се извършва. Отец непрекъснато ражда Сина, както желанието се ражда от мисълта. Бог не се разделя, като ражда Сина, защото Божията природа не се разделя по същество. В Бог се съдържа потенциална сила, която ражда проявена сила именно Логосът.[2] Словото е глобалната мисловност, която е в основата на съществуването. То е в постоянен кръговрат и самоусъществява Себе си. Невидимата енергийна реалност е главната движеща сила на материалната действителност. Чрез Божия Син, Словото, в нас има отворена врата към невидимата енергийна реалност. Истинското одухотворено слово, показва значимостта на Божието реално присъствие в нашия живот. То ни открива как да прогнозираме чрез духовните си сетива и да премахваме нежеланите последствия от вредните влияния и разрушителни процеси, нанесени от негативни сили и хора. Бог изработи за нас достъп до Своята Същност.

    Учените доказаха, че  структурата на водата се влияе от значението на думите. Ако думите са с положителен заряд, молекулите на водата придобиват правилна форма. Когато се употребяват думи с негативен заряд, молекулите се преструктурират, разкъсват се и хармоничните форми се разпадат. Словото има Божествена сила.То може да твори и да разрушава, да възкресява и да умъртвява, да лекува и да разболява. Затова е толкова важно как подбираме и използваме думите си. Чрез думите ние творим живота си, обричаме го на провал и ли на благословение. Върху нас лежи огромна отговорност за всяко писано и изговорено слово, което влияе както на нас, така и на света около нас.


[1] Станков, Георги.Универсалният закон.С.,C&C,ООД,с.132

[2] Цоневски, Илия. Патрология.С.,Синодално издателство.1986,с.153



Тагове:   Бог,   мисъл,   знание,   вселена,   слово,   истина,   идея,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78195
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930