Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2016 11:26 - Пътуване във времето
Автор: linden Категория: Хоби   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.04.2017 18:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Пътуване във времето    image   ""За мнозина от нас времето е най-удивигелната загадка на
този свят. То като че ли никога не ни стига и при все това в определени моменти започва да се влачи твърде мудновъпреки опитите ни да го контролираме.
И отново въпреки всичките ни усилия да създадем строго определени парченца време, да броим частици от секундата, да организираме живота си в стриктно подредени времеви зони и дори измисляйки лятното часово време, ние пак не сме се приближили и на йота до овладяването му. Тъкмо обратното - то като че ли ни е завладяло.
Стараем се да го разтягаме или да го сбиваме, за да получаваме повече от всеки наш ден. Повечето хора следят часовниците си през целия ден, а накрая (въпреки старателното съблюдаване на времето) пак се превръщат в нервни развалини.""    ВРЕМЕ = ПРОМЯНА      ""Според Барбор единственият начин, по който като че ли  усещаме времето, е чрез отделни моментални снимки,   които съхранява паметта ни за определено събитие в даден момент. Онова, което преживяваме, всъщност е миг. Хората са склонни да разглеждат времето като безкрайно течащо  напред, но всъщност ние не го преживяваме по този начин.   Физикът изтъква, че почти всички възприемат времето като нещо линейно, като поредица от отделни мигове, подредени по една безкрайна линия. В този смисъл ние виждаме времето подобно на пътниците във влак, представящи си, че напредват във времето. Те смятат, че се движат напред. Но така ли е наистина? Всяка спирка на влака е един нов миг.Моментът сега се променя непрекъснато.""        СЪЗНАТЕЛНО ВЪЗПРИЯТИЕ НА   МИНАЛОТО И БЪДЕЩЕТО        image       ""Много хора като че ли  си спомнят предишни животи и имат усещането за „дежавю“, сякаш вече са били на дадено място или позна-  ват даден човек. Не по-малко интересен е и фактът,    колкомного хора имат сънища или видения за бъдещето,   които в крайна сметка се сбъдват. Обясненията за тези феномени са не едно и две.  Някои вярват, че всички ние сме живели и преди и по-  някога им се случва да се запознаят с човек, за когото са  сигурни, че познават от минал живот. Други пък вярват, че на света съществуват хора - макар и малко - чиито сънища и видения за бъдещето ги определят като родени с  пророческа дарба.  Когато си дадем сметка колко хора разбират интуитив-  но кой ги търси още преди да са вдигнали телефона, или  знаят, когато някой приближава към дома им, започваме да разбираме, че всички ние притежаваме съзнателно  възприятие, което съществува извън сферата на физиче-  ските ни сетива и на референтната рамка, закодирана в  мозъците ни.  Как обаче успяваме да предскажем бъдещето?  Възможно ли е миналото, настоящето и бъдещето  действително да съществуват едновременно за нас?""  
Фон Брашлър
 


Тагове:   минало,   бъдеще,   време,   промяна,


Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linden
Категория: Хоби
Прочетен: 78111
Постинги: 39
Коментари: 12
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930